PalokatkosuunnitelmaPalokatkoasennuksetPalosaumauksetPaloeristykset

Palokatkosuunnitelma


Palokatkosuunnitelma on erityissuunnitelma, joka laaditaan yhteistyössä rakenne-, palo-, ääni ja LVIAS-suunnittelijoiden kanssa. Palokatkosuunnitelma koostuu sijaintikaavioista, palokatkodetaljeista sekä työselostuksesta. Sijaintikaavioissa on merkittynä toteutettujen palokatkojen paikat.

Palokatkodetaljeissa esitetään pystyleikkauksena palokatkoratkaisut oleellisine asennus- ja tuotetietoineen sekä mahdollisine rajoituksineen. Työselostusosiossa käydään läpi mm. ratkaisujen ja palokatkotuotteiden hyväksyntätiedot sekä palokatkojen merkintäohjeet.

Palokatkosuunnitelma on osa rakennuksen huoltokirjaa. Suunnitelman mukana toimitetaan myös palokatkojen hoito- ja kunnossapito-ohjeet. Noudatamme Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n julkaisemaa ohjetta RIL 270-2018 Palokatkojen suunnittelu, toteutus ja huolto.

Palokatkoasennukset

Asennuskuva1
Koulutetut asentajat hoitavat työt korkealla ammattitaidolla ja huolellisesti aikataulun mukaan, mikä on erityisen tärkeää, sillä usein palokatkot jäävät katseilta piiloon. Dokumentoinnin huolellisuus on samasta syystä ensiarvoisen tärkeää. Meillä onkin vahvaa kokemusta erilaisista työmailla käytetyistä dokumentaatiojärjestelmistä, kuten Congridista tai Soudal FireRangesta.

Työnjohtajan toimittamista viikottaisista mittapöytäkirjoista saatte luotettavan tiedon palokatkotöiden etenemisestä.

Voitte tilata meiltä myös palokatkojen tarkastuksen esim. vanhempaan rakennukseen.

Meiltä onnistuvat myös räätälöidyt ratkaisut ahtaisiin tai muuten hankaliin paikkoihin.

Palosaumaukset

Palokatkojen lisäksi erilaiset palosaumaukset tuovat turvaa rakennuksiin. Usein mm. parvekkeiden ja porraskäytävien suhteen on jo suunnitteluvaiheessa asetettu vaateita tulen- ja palokaasujen suhteen. Myös seinärakenteiden ja pohjien saumojen tulee vastata niille asetettuja vaatimuksia. Palo-ovien asennus myös usein vaatii kivivillan lisäksi tiettyjen palosuoja-aineiden käyttöä.

Palokatkojen ohella teemme runsaasti myös erilaisia paloturvallisuuteen liittyviä saumauksia ja olosuhteiden perusteella osaamme myös valita oikeat tuotteet jokaiseen paikkaan.

Paloeristykset

Monet tekniset rakenteet vaativat erillisen ja oman palokotelointinsa. Näitä ovat mm. poistumiskäytäviä risteävät sähköhyllyt ja metalliset tukirakenteet. Osana kokonaisvaltaista rakenteellista paloturvallisuutta, olemme kykeneviä myös arvioimaan ja toteuttamaan näiden rakenteiden paloturvallisuuteen liittyviä asennuksia.